Det är inte alla som har haft turen att få åka på campingsemester. De har förmodligen dock ganska bra koll på hur det är på en sådan semester. Kanal 5 har i många år visat en populär serie just om hur husvagnslivet är.

5673254-boda-sand-camping-oland

Programmet är både älskat och hatat

När man hör ordet camping är det nog många som tänker på sin barndom med många härliga minnen från friluftsliv och camping runt om i landet. Men vissa kanske även tänker på det populära programmet som gått på Kanal 5 de senaste åren – Böda Camping. Många älskar det, men det finns även många som hatar det. Vissa tycker att personerna som porträtteras är så kallade ”white trash”, medan andra tycker programmet visar en sommaridyll. Programmet hade premiär för fyra år sedan och handlar om husvagnslivet på Böda camping på Öland. Året efter kom säsong två och totalt finns fyra säsonger. Man får bland annat träffa stamgäster och popband som är ute på turné.

Böda Sand blev årets camping

Den camping som programmet utspelar sig på heter Böda Sand och i år blev den utsedd till årets camping av Husvagn & Campings läsare. Motiveringen till vinsten var ” Den bästa camping vi varit på. Alltid trevlig personal och en mycket bra lekplats för alla barn. Fantastisk sandstrand och om man hellre vill ligga vid poolen så har de ett jättekul vattenland. Alla i familjen älskar Böda.” Campingen firade även 20 år i år och det firades hela sommaren. Bland annat kom en rad olika artister och uppträdde på campingen. Idolvinnaren Kevin Walker var en utav dem, rapporterar Kalmar Läns Tidning. Några andra artister var Shirley Clamp, Markoolio och Anton Ewald. På campingen finns ett vattenland, flertalet restauranger och 35 strandhus för de som vill bo på campingen året runt.