Svenskar älskar att resa och har gjort det i flera tusen år. Det ligger i folksjälen att ta sig runt, både inrikes och i världen, och det finns alltid nya platser att upptäcka. När människor vinner pengar och blir tillfrågade vad de vill göra för slantarna är ”resa” det allra vanligaste svaret.

campingUnder de senaste åren har campingresor varit på rejäl uppgång, vilket enligt branschexperterna bland annat beror på att folk på nytt har upptäckt känslan av frihet som det innebär. Sverige är oerhört vackert och har mycket att erbjuda när det kommer till friluftsliv. Ibland kan dock saker och ting gå snett, och därför är det smart att skaffa ett överlevnadskit från https://criseq.se/produkt-kategori/overlevnadskit/ inför resan. Genom att vara väl förberedd kan du undvika situationer som annars kunnat bli svåra eller rentav farliga!

Absoluta måsten vid kris

Det finns mycket som kan hända när du campar, är ute på någon av Sveriges många vandringsleder eller till och med bara sitter hemma. Strömmen kan gå, vädret kan slå om, du kan få punktering eller trilla och göra dig illa. För att inte tala om sjukdom; coronakrisen har fått många att inse hur viktigt det är att vara utrustad inför krisen men även andra tillstånd som akut magsjuka eller olyckor.

För att överleva i en svår situation finns det vissa saker som du absolut bör ha med dig. Tillgång till rent vatten tack vare vattenfilter innebär att du kan klara dig under en längre tid, en nödradio som drivs med solceller eller handvev ger dig viktig information och ett spritkök låter dig värma maten. Frystorkad mat kan hålla i flera årtionden och en första hjälpen låda är alltid bra att ha till hands. En visselpipa gör att andra kan hitta dig och en nödfilt att du klara dig under kyliga förhållanden. Var därför beredd på det värsta så att utgången blir den bästa!