kolmården, björnPacka in familjen i bilen och dra till Kolmårdens djurpark för att få en upplevelse utan dess like! Kolmården har blivit framröstad till Nordens bästa djurpark och det är klart att man måste pröva på varför. 

Kolmården har utvecklats från att vara en djurpark till att bli en upplevelsepark med roliga och spännande upplevelser för både stora och små. Passa på att planera nästa familjesemester redan nu och kolla in olika hotell i Norrköping om ni inte vill campa just denna gång.

Nordens bästa djurpark år 2016

Enligt svenska barnfamiljer är Kolmården Nordens bästa djurpark, och vann därför Stora Barnsemesterpriset 2016, skriver Mynewsdesk. Kolmården erbjuder inte bara åsynen av spännande och vackra djur, utan det finns nu också en riktigt rolig berg- och dalbana att testa på. I somras öppnade nya berg- och dalbanan Wildfire som verkar ha tagit besökarna med storm. Det är ett imponerande bygge som är ganska så unik i sin design eftersom hela banan är byggd utav trä – likt Balder på Liseberg! Wildfire går riktigt fort och man får åka upp, nedåt, åt sidan och runt, åt alla håll helt enkelt. Såhär säger teståkaren Tilda till DN om åket med Wildfire i somras:

Ja, det var helt sjukt! Man måste ju såklart åka mer än en gång när man har chansen!

Kul att veta om Kolmården

I en artikel publicerad i Expressen kan man läsa saker som de flesta nog inte visste om Kolmården. Där står det bland annat att Djurparken har hela 76 olika djurarter, varav 38 av arterna är utrotningshotade och att två elefanter som kom till djurparken 2004 var gåvor från Thailands kungahus. Inte något man ser varje dag alltså!