Ett resmål som toppar mångas listor över platser man vill besöka är Machu Picchu i Peru, men innan du kommer hit finns en del saker att tänka på – som att restiden upp hit tar omkring fyra dagar men är väl värt det när man kommer fram och att nakenbilder inte uppskattas av lokala polisen.

”En fransk och en brittisk turist har gripits vid ruinstaden Machu Picchu i Peru. Männen hade klätt av sig kläderna för att ta bilder vid det populära besöksmålet när de greps av vakter” Läs mer här.

peru machu picchu - MINDRECitatet ovan är ett bra exempel på vad du inte ska göra när du är i Machu Picchu. Konsekvensen för dessa turister blev ett gripande av polis för osedligt beteende, och på det sättet är det nog få som vill spendera sin semester. För visst är det sant att Machu Picchu är ett av världens världsarv och också på toppen av mångas listor på platser de vill besöka innan de dör. Så vill du dit kan du boka din resa med Tailor Made Peru redan idag och ta dig hit. Men innan du väljer just Machu Picchu som din slutdestination finns en hel del saker du bör veta innan så att du är förberedd.

2 400 meter över havet

Många tror att ett besök i den tusenåriga staden är lika enkelt som att besöka vilken stad som helst, men det stämmer inte. För att ta sig upp till Machu Picchu som befinner sig 2 400 meter över havet krävs en rejäl vandring med övernattningar och god kondition, varnar Expressens reseexpert som också understryker att det är väl värt besväret. Uppe i staden finns sedan tre saker som du inte ska missa: Berget Huayna Picchu, Inkabron och stenen Intihuatana. Vad du heller inte ska missa är resmål att stanna vid på vägen dit som Svenska Dagbladets skribent tipsar om. Han skriver bland annat att staden Cusco, inkafolkets huvudstad, är ett givet stopp men också att städer såsom Ollantayambo och Moray är värda en tripp förbi.