Göteborg förknippas ofta med pulserande stadsliv, gator och torg. Men det finns en hel del härlig natur att uppleva i området och både barn och vuxna kan bege sig ut på äventyr i naturen.

familj-promenad-skog

På Göteborg Direkt kan man läsa om två göteborgare som vill inspirera till att vara ute i naturen. Därför har de skapat något som de kallar Det vilda Göteborg, där de tipsar om en rad olika barnvänliga äventyr som föräldrar kan ta ut sina barn på. Några av de tips som de ger på naturupplevelser som man kan ta del av i göteborgstrakten är:

  • Vättefjäll – Dit kan man åka och paddla kanot och det tar bara fem minuter med buss från Angered. Vättefjäll ser ut som Norrland och har en rätt vild natur. Vill man ta ut hela familjen på en kanottur så kostar det bara några hundralappar.
  • Vrångö – Vrångö ligger långt söderut i södra skärgården och åker man ut dit när det inte är säsong så får man uppleva den vackra skärgården nästan ensam. Där finns dessutom ett par vandringsslingor som funkar bra att gå med barnvagn.
  • Lärjeån – Lärjeåns dalgång ligger mellan Hjällbo och Angered och här kan man vandra bland jättehöga träd som är extra vackra på hösten.

Att åka och bo på hotell i Göteborg och uppleva naturen är kanske inget som de flesta skulle ha en tanke på att göra, men det finns faktiskt en hel del natur att uppleva i den sköna staden. Enligt Göteborgs hemsida finns det nämligen mer naturområden, vatten och skog än bebyggelse och gator i Göteborg. Dessutom är naturen här väldigt varierande och alla kan hitta något som passar dem i naturväg.

Viktigt bevara naturen

Något som man dock måste bli bättre på från politiskt håll är att se till att bevara naturen när man bygger ut Göteborg. I Göteborgs-Posten kan man läsa om att motståndare till Liberalerna anser att partiet fullständigt struntar i naturområden och parker när staden byggs ut och att detta är väldigt ansvarslöst eftersom natur och parker ger en levande stad och ett härligare liv.