Den som gillar att vara ute i naturen, kommer garanterat gilla att fiska. Fisket innebär en enorm avslappning och det är även riktigt roligt.

2494484-en-fiskare

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att fiske kan vara bättre rehabilitering än yoga och tai chi. Artikeln handlar nämligen om en kvinna som fick en stroke och använde fisket som rehabilitering. Fisket visade sig vara den perfekta rehabiliteringen för en strokepatient och läkarna sa att det knappt fanns något bättre. Att vada till midjan i strömmande vatten över en ojämn botten tränade nämligen balansen. Att knyta flugor och pilla med den lilla utrustningen övade upp finmotoriken. Dessutom blev de många timmarna med spöet i hand utan störningsmoment en bra avslappning för hjärnan.

Rätt utrustning för fisket

Fiske är alltså oerhört bra på många sätt och organisationen Sportfiskarna har länge arbetat för att sportfiske ska ses som friskvård och att företag därför ska kunna erbjuda det som en skattefri personalförmån. Detta har inte gått igenom än, men det är fortfarande många som fiskar på sin fritid och det är en fantastisk hobby. När man ska ge sig ut och fiska behövs faktiskt inte speciellt mycket kunskap men rätt utrustning behövs. All typ av fiskeutrustning som kan behövas hittar man bland annat på http://www.activeoutfit.se/sv/228-fiskeutrustning. För nybörjaren behövs inga dyra prylar och det fungerar att fiska med billig utrustning. Det är dock så att bättre utrustning för fisket roligare. Läs mer.

Kan behövas fiskekort

För att få fiska i de flesta vatten lagligt kan det vara så att det krävs ett fiskekort. I majoriteten av sjöarna i Sverige gäller det att ha ett fiskekort men det är gratis att sportfiska i havet. För att veta vad som gäller där man bor tipsar st.nu om att man kan besöka länsstyrelsens hemsida och man kan även besöka sportfiskeklubbarnas hemsidor.