För dig som vill ha lite av allt – nöjen, natur och storstadskänsla – är Göteborg en riktig västkustpärla. Här hittar du det mesta du kan önska, med närhet till både grönområden och vackra skärgårdsmiljöer med klippor, bad och öliv.

Göteborgs kustnära position är tveklöst stadens ess i rockärmen. De goda kommunikationerna, med buss och spårvagn, gör det dessutom busenkelt att ta sig ut till klippor och skär. Det finns även en relativt enkel, cykelled som startar i stadskärnan och har sin slutdestination vid Saltholmen, en av göteborgarnas favoritbadplatser.

Upptäck skärgården

Göteborgs skärgård utgör ett tjugotal öar som bjuder på såväl sprudlande aktivitet som avkoppling. Här kan du njuta av naturen genom vandring, cykling eller kanske paddling. Är du nyfiken på att utforska skärgården från vattnet, finns här både kurser och guidade turer i kajak. Också uthyrningsmöjligheter för egna upptäcktsfärder. Paddla en kortare sväng eller hyr för en långhelg. Ytterligare båtupplevelser finns genom kryssningar och diverse sightseeings.

När magen kurrar kan du äta gott på café, värdshus eller restaurang – eller varför inte köpa ett par färska kräftor direkt från båten. Här finns det mesta, vare sig du söker en klassisk fika eller en rejälare a la carte,

Mellanlanda i Göteborg

Vad som i sammanhanget tål att nämnas är Göteborgs utmärkta kommunikativa knutpunkter med såväl stor järnväg som flygplats. Det gör Göteborg till en smidig stad för mellanlandning, innan du exempelvis fortsätter din resa. Att släppa packningen för en natt eller två, och bo på hotell i Gbg city är en utmärkt lösning för dig som inte tänkt stanna länge. Övernattningsalternativen är många, såväl stadsnära som i utkanterna, men ett cityboende kan ses som enklast om du tänkt fortsätta din resa.

Med kärlek till naturen

Stadsparker och grönområden i all ära, men vill du uppleva skog och mark, kan du gott söka dig en bit utanför stan. Änggårdsbergen är ett fint naturområde, dit många gärna tar sig för en nypa frisk luft eller en stunds fika eller grill med vänner. På dessa 320 hektar, finns även flera vandrings- och cykelleder, vilket gör det perfekt för motionärer.

Naturområdet Delsjön är ett omtyckt natur- och badområde, oförskämt närbeläget med blott tio minuters promenad från hållplats Töpelsgatan. Delsjöområdet är ett utmärkt område för dig som gillar mountainbike, då platsen erbjuder såväl enklare som mer utmanande cykelslingor runt sjön. Vid Ugglemossen finns även möjlighet till hällcykling.