Att campa och vara ute i naturen är enligt oss helt fantastiskt. Vem njuter inte av frisk luft och vacker natur, frihet och stillhet? Att ta med barnen ut i skogen redan som små är något många av oss ser som en självklarhet eftersom det dels finns så mycket för barnen att upptäcka och roa sig med i skogen, samtidigt som det är nyttigt för dem att lära sig att det finns giftiga svampar och farliga djur likaväl som att insekter och smuts inte är farligt alls.

Som alla vet så är vår planet väldigt hotad av utsläpp och miljöförstörelse. Allt vi kan göra för att värna om miljön är därför mycket välkommet. För de flesta är det idag en självklarhet att dra sitt strå, stort eller litet, till stacken. Hans Andersson Recycling är experter på återvinning och återanvändning och på deras hemsida hittar man massvis med tips och information. Vill man att våra barn ska kunna campa i naturen med sina barn i framtiden så är det viktigt att vi redan nu hjälps åt och blir mer miljövänliga i vårt sätt att leva. Enkla men effektiva sätt att värna om miljön är till exempel:

•    Var noga med att sortera papper, plast, glas och aluminium
•    Ha en komposthink under diskhon där ni slänger alla matrester och komposterbart som äggskal och kaffesump
•    Kör inte bil i onödan utan cykla, promenera, åk kollektivt eller samåk, om ni måste ta bilen, i största möjliga mån.