När man ska ut i naturen ska man hålla sig för att tänka på vissa viktiga saker som att klä sig rätt efter hur vädret blir. Det handlar i grund och botten om småsaker som att man inte går iväg i badkläder mitt i vintern eller pälsjacka på sommaren. Det har naturligtvis sin självklarhet och det vet nog många om, ändå har många svårt att veta vad man ska ha på sig och ha med sig på en sådan utflykt.

Årstider varierar med vädret

Det är självklart att man på vinterhalvåret klär sig varmt och på sommaren klär sig mindre, även fast vädret kan slå om ganska kraftigt. På sommaren kan man vara med om både regnskurar och hagel, liksom att temperaturen inte alltid är särskilt varm att hålla sig till. Ska man campa i skogen på sommaren rekommenderas att för det första köra en lätt packning, då man inte behöver ta med sig en hel garderob till skogen. Det krävs dock i sin packning att man planerar för att det både kan bli varmt respektive kallt, liksom att det kan vara sol respektive regn. Mycket får man utgå ifrån väderprognoser dagarna innan för att se hur det kan bli. Vet man om att det ”säkert” inte ska bli regn behöver man inte släpa på extra regnkläder och tvärtom.

Har man inte tillräckligt med kläder efter väder bör man köpa sådana. Det gör man enklast via en vanlig klädbutik, både online men också som man kan besöka utanför den digitala världen. Läs mer om friluftskläder här.