Många har nog hört talats om det nya glamping som cirkulerar i friluftslivskretsar. Det är camping fast i en lyxigare form och med möjlighet att bo riktigt fint, fast med tält. Låter det underligt? Ja inte undra på, det är mycket som ska till för att det ska kunna kallas för glamping och det är långt ifrån alla som har råd med den här formen av campingliv. Det ska nämligen vara exklusivt och det kräver en del kostnader för bland annat champagnen man dricker i sitt tält på kvällarna.

Glamping har på senare år med starten 2010 blivit ett hett fenomen. Campinglivet med allt det obekväma som ingår har nu bytts ut mot lyxiga madrasser, större tält och kristallkronor. Det har blivit ett helt nytt sätt att uppleva naturen på. Borta är de små tälten för två personer och här är tälten med sovrum med en lounge eller vestibul för att avnjuta ett glas bubbel på kvällen. Inga fler gasolkök, även om matlagningen ändå åt det primitiva hållet så är det någon annan som gör maten åt er. Det är nämligen lyxen som ska skina igenom när det handlar om glamping och då ska man ha någon som passar upp på en. En butler eller liknande ska alltså finnas med i räkningen för campinglivet med en tvist på. Passa på att njuta av god mat samtidigt som naturen är precis utanför tältduken. Det kan nog inte bli bättre än så!

grillas på spett

Att ta med på campingen

Det är ändå viktigt att ta med sig rätt saker, även om det handlar om glamping och inte vanligt urbant campingliv. Tänk på att ni befinner er i naturen och därför inte har möjlighet till alla bekvämligheter som man kanske har i exempelvis en stuga. Ta därför med:

  • Riktig skor, det är superviktigt med bra skor, för alla väder. Skippa högklackat och finskor!
  • Regn kan komma fallandes från himlen och så nära naturen som en är så är det viktigt att ha paraply eller regnställ att skydda sig med. Börjar det regna och toalettbehovet ökar så är det inte mycket att göra åt utan att kliva ut i skogen.
  • Myggmedel om ni glampar i den svenska naturen. Det är klart att det finns myggor i naturen och den svenska sommaren är förmodligen värst av alla andras somrar. Ladda därför med mygg- och knottmedel.
  • Vad som helst kan hända i naturen så ta med er en förstahjälpen väska för nödfall. I den ska det finnas plåster och sårtvätt för alla de skador som kan uppstå i skogen.
  • Även om glamping är ett lyxigt sätt att campa så är det viktigt att ta slitstarka kläder för när ni faktiskt befinner er i skogen.

Beställ gärna en glamping och låt någon annan anordna ert campingliv. På så vis behöver du tänka på minimalt med saker att ta med! Överlåt det praktiska till de som kan det och istället fokusera på att faktiskt åka ut på ett nytt äventyr. Det viktigast är dock rätt kläder, sådant som andra inte kan tänka på åt dig.