Såhär i februari är det, enligt de flesta, alldeles för kallt för att campa i skogarna här uppe i norr. På våren och sommaren är det dock väldigt många som väljer att ge sig ut i naturen med tält och övrig packning när det vankas semester. Om bara ett par månader, i och med att våren kommer, kommer friluftsmänniskorna ge sig ut i skog och mark igen. Det kan därför vara bra att redan nu kolla över sin campingutrustning och se till att man har allt man behöver när säsongen kommer igång.

Norge

Många svenskar föredrar att campa i Norge. Med tanke på den vackra naturen som råder i grannlandet är det ganska förståeligt. Att vakna av att morgonsolen värmer upp tältet som man spenderat natten i och sedan mötas av fjordarnas vackra utsikt är för många den ultimata frihetskänslan.

Det viktigaste när man campar är att ha torr kläder och fötter. Att se till att man har ett par bra vandringskängor som både håller tätt och är bekväma är jätteviktigt. Att dessutom se till att både sovsäck och tält är vattentäta och hela är en annan viktig sak. Självklart ska man ha med sig mycket vatten, mat, gasolkök om man ska vara ute länge i naturen och alla andra nödvändiga saker som karta, kompass, tändstickor etcetera.

Eftersom det är mycket saker man behöver ha med sig för att kunna vistas i naturen i kanske en vecka eller två, krävs det att man har en bra väska. Norrmännen skulle kanske rekommendera samsonite kofferter, vilket på svenska självklart betyder just samsonite väskor. Samsonite är ett kvalitativt och bra märke som inte bara gör resväskor utan även bra ryggsäckar och väskor anpassade för friluftsliv. Genom att kolla runt på internet får man en bra överblick av utbudet och beställer man i god tid hinner väskan garanterat komma innan campingsäsongen sätter igång.