Att ge sig ut på camping under sommaren är verkligen något som är typiskt svenskt. Många av oss kan nog känna igen oss i att försöka få upp ett tält i mörkret, att frysa i en husvagn och att laga mat över ett stormkök. Det kanske låter rätt trist när man formulerar sig så, men precis som att man känner igen sig i de lite tråkigare delarna vet man hur härligt det är. Att under ett par dagar, upp till ett par veckor, bli en stor del av naturen och bara njuta av allt det som Sverige har att erbjuda är otroligt rogivande. För visst vill man väl ta vara på den svenska sommaren så mycket som det bara går medan den är här, och ladda upp med ordentligt med energi inför den långa och tråkiga vintern som vi ofta har här. Låt oss därför ta upp några tips på hur man gör sommarens camping till något så bra som möjligt, och något man gärna gör år efter år.

  • Bra utrustning är en av de allra viktigaste sakerna när man campar, om man inte har det så är det lätt att det inte blir en enbart bra upplevelse, något som man såklart vill ha. Med moderna och bra grejer brukar man klara de mesta grejerna med bravur!
  • Att ta med sig en fuktmätare ut i skogen är kanske inget som alla brukar göra, men något som helt klart kan vara en idé! Att hitta ett bra ställe där man slipper vakna 04.30 varje morgon av att man inte kan andas för att det är så fuktigt i tältet kan vara skönt på semestern, och det är något som man kan ordna. Ett tips, köp fuktmätare online och sov gott när du campar!
  • Inställningen gör otroligt mycket, för hur kul är det att åka iväg med någon som bara fokuserar på att det regnar en dag och hur tråkigt det är, när det varit soligt resten av veckan? Om man inte är beredd på vissa tråkigheter när man campar så bör man nog istället ta in på ett hotell inne i stan för att få en så bra semester som möjligt.